Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ  ΓΕΜΙΣΤΟΙ

20 ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ
100 ΓΡ ΓΚΟΥΝΤΑ
50 ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
100 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ ΕΜΕΝΤΑΛ
100 ΓΡ ΖΑΜΠΟΝ

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
500 ΜΛ ΜΠΥΡΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
2 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ



ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ,ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝΑΚΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟΣΜΟ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΜΕΣΑ .ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
300 ΓΡ ΓΑΛΑ
600 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
600 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
6 ΑΒΓΑ
6 ΑΣΠΡΑΔΙΑ
300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ Ή ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΣΦΙΧΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ ΤΑ 2 ΜΙΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ,ΒΑΖΩ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ


500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
10 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
250 ΓΡ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
6 ΑΒΓΑ
100 ΓΡ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
2 ΜΗΛΑ
200 ΓΡ ΔΑΚΡΥΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΚΙΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ
250 ΓΡ ΓΑΛΑ
200 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
50 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
ΛΙΓΟ ΚΑΝΕΛΑ

ΣΙΡΟΠΙ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
500 ΓΡ ΝΕΡΟ
ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ


ΔΙΑΛΥΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ .ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.ΚΟΒΩ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΔΙΠΛΩΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΒΑΖΩ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΩ ΦΛΟΓΕΡΕΣ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΕΣΤΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΣΙΡΟΠΙ(65ΑΡΙ).
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΡΟΔΙΟΥ


250 ΓΡ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΨΙΛΟ
50 ΓΡ ΚΑΡΥΔΙΑ
1 ΡΟΔΙ
2 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1/4 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
100 ΓΡ ΦΕΤΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
4 Κ.Σ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ



ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 3-4 ΩΡΕΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΥΜΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ.ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ,ΣΤΟΥΜΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ.ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ,ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ .ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΕΙΚΕΡ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΑΝ ΤΟ ΡΟΔΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΟ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΒΑΖΟΥΜΕ Ή ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΡΟΔΙ Ή 50 ΜΛ ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΡΟΔΙΟΥ ΕΤΟΙΜΟ.
ΑΛΜΥΡΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

100 ΓΡ. ΞΥΝΟΤΥΡΙ
150 ΓΡ.ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
30 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
2 Κ.Γ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ Ή 1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ

ΒΑΣΗ
4 ΝΤΑΚΟΥΣ
150 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
10 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,ΤΟ ΞΥΝΟΤΥΡΙ,ΤΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ.ΣΤΡΩΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΟΥ.ΓΑΡΝΙΡΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΣΕΡΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ


16 ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ
4 ΚΑΡΟΤΑ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
4 ΠΑΤΑΤΕΣ
400 ΓΡ ΑΡΑΚΑ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
1 1/2 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΠΑΡΙΖΙΕΝ(ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΟΛΙΣ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΩ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟΥΝ.ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΣΗ,ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΟΥ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ,ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΩΝ ΛΕΜΟΝΙΩΝ.ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ.ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14