Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΚΙΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ
250 ΓΡ ΓΑΛΑ
200 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
50 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
ΛΙΓΟ ΚΑΝΕΛΑ

ΣΙΡΟΠΙ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
500 ΓΡ ΝΕΡΟ
ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ


ΔΙΑΛΥΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ .ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.ΚΟΒΩ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΔΙΠΛΩΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΒΑΖΩ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΩ ΦΛΟΓΕΡΕΣ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΕΣΤΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΣΙΡΟΠΙ(65ΑΡΙ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14