Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

5 αβγά
4 ντομάτες τριμμένες ή 200 γρ κονκανσέ
ελαιόλαδο
αλατι-πιπερι
100 γρ φέτα

τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι να πάρουν βραση και να φυγουν τα πολλα υγρά.Στη συνέχεια χτυπάμε τα αβγά και τα ριχνουμε μέσα.Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε μέσα την φέτα τριμμένη.

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

500 γρ μέλι
300 γρ σουσάμι
200 γρ φυστίκι αιγίνης
40 γρ γλυκόζη

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι μαζί με τη γλυκόζη και το αφήνουμε να  καραμελώσει μέχρι τους 145 βαθμούς.Εχουμε ήδη ψήσει το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και έχουμε μισοψήσει και το φυστίκι.Τα ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Απλώνουμε και χαράσουμε στο σχήμα που θέλουμε.


Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟ

1 Κιλό κάστανα
1 κλό ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού και την μισή λεμονόκουπα
1 ποτηρι νερό
1 βανίλια


Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν.Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός απο το χυμό λεμονιού και κάνουμε σιρόπι.Μόλις αρχίσει και βράζει ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και όταν παει ν αρχισει να δένει κανονικά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μισό λεμόνι.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

1 Πακέτο σφολιάτας
1 κιλό μπανάνες
1 κιλό μαύρη ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
200 γρ κουκουνάρι
2 αβγα

κόβω τη σφολιάτα μακρόστενες λωρίδες και την τοποθετώ στο ταψί μου.Αλείφω κάθε κομμάτι με αβγό.Προσθέττω μια λεπτή λωρίδα ζύμης σε κάθε άκρη.
Βάζω τη ζάχαρη να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστα,προσθέτω το βούτυρο και τις μπανάνες κομμένες στη μέση


.Τοποθετώ πάνω στη σφολιάτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτ.α.
Βάζω τα κουκουνάρια μου σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνω ελαφρά για να βγάλουν τα αρώματά τους.Ρίχνω μερικά πάνω απο κάθε πιάτο.




ΚΑΡΑΤΖΟΡΤΖΕΒΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΓΡ
100 ΓΡ ΚΑΙΜΑΚΙ Ή ΣΤΑΚΑ
1 ΑΒΓΟ
ΑΛΑΤΙ
ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ Ή ΤΗ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΡΟΛΑΡΟΥΜΕ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ.ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΛΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ.ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΖΑΣΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

Η ΚΑΡΑΤΖΟΡΤΖΕΒΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΊΑΣ.ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ


ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ BLOG Αρωματα και γευσεις

 που μας ταξιδευει καθε μερα σε ονειρεμενα αρωματα και γευσεις.


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΙΡΙΚΙ

1 Κιλό φιρίκια
800 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5 γαρύφαλλα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
καρύδια ή αμύγδαλα για γέμισμα


πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια,τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα γεμίζουμε με τα καρύδια.Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει,ρίχνουμε τη ζάχαρη,τα φιρίκια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να δέσουν.Μόλις κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια.

TIRAMISSOY ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ,ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ,ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ GRAND CASINO ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

10 ΑΒΓΑ
10 ΚΡΟΚΟΥΣ
150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
600 ΓΡ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
'450 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ

ΜΕΣΑ
ESPRESO ΣΚΟΝΗ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ  ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ).ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΕΜΑ,2 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΤΡΙΜΜΕΝΑ,ΛΙΓΟ ESPRESO ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ.ΟΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14