Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΙΡΙΚΙ

1 Κιλό φιρίκια
800 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5 γαρύφαλλα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
καρύδια ή αμύγδαλα για γέμισμα


πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια,τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα γεμίζουμε με τα καρύδια.Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει,ρίχνουμε τη ζάχαρη,τα φιρίκια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να δέσουν.Μόλις κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια.

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία! Γεια στα χέρια σου! Το φιρίκι είναι το αγαπημένο μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αθηνά,σ'ευχαριστούμε για την επίσκεψη!Πόσο λυπάμαι που δεν μπορώ να βρω φιρίκια εδώ, λατρεύω όλες τις συνταγές με μήλα και θέλω πολύ να δοκιμάσω τη δική σου,αναγκαστικά με κάποιο άλλο είδος.. Καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα κορίτσια,νομίζω πως μπορεί να γίνει και με ξυνόμηλα που είναι πιο σκληρά.δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια,αλλά νομιζω πως γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14