Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γρ.
1/2 κ.γ. αλάτι
 500 μλ . χλιαρό νερό
1000 γρ. φέτα
ελαιόλαδο




Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι,τη μαγιά και το αλάτι.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό,όσο χρειαστεί,μέχρι να πάρουμεμια ζύμη που να είναι απαλή και να μην κολλάει.Βάζουμε το μπολ στο ζεστό μέρος και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.Όταν είναι έτοιμο,το ζυμώνουμε ελαφρά και το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 40 εκ.Σε αλευρωμένη επιφάνεια,πατώντας με το χέρι μας ανοίγουμε το πρώτο ζυμαράκι.Το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.Πασπαλίζουμε με μπόλικη φέτα τρίβοντάς τη με το χέρι μαςΕπαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα άλλα τρία φύλλα.Ανοίγουμε με το χέρι,βάζουμε ελαιόλαδο,τρίβουμε φέτα.Όταν τελειώσουμε με το άνοιγμα των φύλλων,τα πιάνουμε από τις άκρες και τυλίγουμεσε ρολό.ιπλώνουμε το ρολό και το στρίβουμε με τα χέρια μας αρκετές φορές για να ενωθούν λάδι και τυρί με το ζυμάρι μας.βάζουμε πάλι στο ταψί και πατώντας με τα δάχτυλα το ανοίγουμε μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.Βάζουμε και πάλι το ταψί σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.Ψήνουμε το τυρόψωμο,σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω ή με αέρα στους 150 για περίπου 3 τέταρτα ή μέχρι να πάρει χρωμα.


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

MIX DRAKOULA

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΝΟΣΤΙΜΟ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ.

1  ΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΜΕΡΙΔΑ ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ
1 ΜΕΡΙΔΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
1 ΜΑΝΙΤΑΡΙ
1 ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΣΙΛΙ
2 Κ.Σ. ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
3 Κ.Σ. ΚΟΝΚΑΝΣΕ
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΥΤΕΡΗ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ





ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ,ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ,ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΟ ΚΟΝΚΑΝΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΣΙΛΙ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ,ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΑΚΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ .ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ,ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΣΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΟΥΛΑ.ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΞΗΣ  ΄΄ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ ΑΠΟ ΜΕΣΑ),ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ,ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ,ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ.ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΣΕΙ.





Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

PAPANAS ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ


500 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ(ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ)
100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
2 ΑΒΓΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
200 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΛΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

SMANTANA ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΕΛΑΦΡΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ)
ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ


ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΕΥΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ .ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΟΥΛΑ.ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΟ ΛΑΔΙ.ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΄΄ΚΑΠΑΚΙΑ ΄΄ ΜΑΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΠΟΝΑΤΣ,ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΄΄ΚΑΠΑΚΙΑ΄΄ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΛΥΚΑΚΙ.ΛΙΓΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ.



Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΑΜΑ ΑΝΝΑ.ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ  ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΔΕΝ ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΑ.

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΛΑΔΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΠΥΡΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΠΛΕ ΑΛΑΤΙΝΗ
4 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ
4 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
1 Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΟ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ


ΣΙΡΟΠΙ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΕΛΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ ΣΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ.ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ,ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΖΕΜΑΤΙΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ.
ΒΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ.ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΜΟΥ ΞΑΦΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ.
ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΛΙΑΡΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΩΝΑ ΣΕ ΒΑΘΥ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ.ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΝΑ ΡΟΥΦΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΑΝ ΘΕΛΩ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ


 1 λίτρο γάλα
 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
2 Bανιλίνες
 Κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρεμα γαλακτος, το ρύζι, και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλοΠροσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανιλίνες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα σε ένα σκεύος με παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.Σερβίρουμε σε ποτύρια ή μπολάκια.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΕΖΕΔΑΚΙΑ



Υλικά

3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
 Χρώμα ζαχαροπλαστικής 


 Χτυπάμε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε βροχη την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη.Χωρίζουμε το μίγμα μας και το χρωματίζουμε με μερικές σταγόνες απο το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε.Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουµε τις μαρέγκες µε κορνέ -αν έχουµε-, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.Ψήνουµε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 C για περίπου 1 ώρα με 1 και 15΄. Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές. Αφήνουµε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14