Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ


 1 λίτρο γάλα
 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
2 Bανιλίνες
 Κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρεμα γαλακτος, το ρύζι, και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλοΠροσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανιλίνες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα σε ένα σκεύος με παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.Σερβίρουμε σε ποτύρια ή μπολάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14