Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΕΖΕΔΑΚΙΑ



Υλικά

3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
 Χρώμα ζαχαροπλαστικής 


 Χτυπάμε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε βροχη την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη.Χωρίζουμε το μίγμα μας και το χρωματίζουμε με μερικές σταγόνες απο το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε.Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουµε τις μαρέγκες µε κορνέ -αν έχουµε-, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.Ψήνουµε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 C για περίπου 1 ώρα με 1 και 15΄. Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές. Αφήνουµε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14