Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

HOT BUTERRED RUM

45 ΜΛ ΡΟΥΜΙ ΜΑΥΡΟ
500 ΓΡ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΑΝΑΛΑΤΗ
2 Κ.Γ ΚΑΝΕΛΑ
2 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1/2 Κ.Γ. ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 2 Κ.Σ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 10 ΠΟΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ
CREME CATALANA

1000 ΓΡ ΓΑΛΑ
2 ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΦΛΟΥΔΕΣ
8 ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΩΝ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ Ή 2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
250 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΑ 900 ΓΡ ΓΑΛΑ,ΤΑ ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΣΤΑ 100 ΓΡ ΓΑΛΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ,ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ.(ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΛΕΠΤΑ).
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΣΟΥΦΛΕ,ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 15 ΩΡΕΣ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΚΑΙΜΕ ΜΕ ΦΛΩΓΙΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.



Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ AMATRICIANA

1 ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ(500 ΓΡ)
5 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
200 ΓΡ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ
60 ΓΡ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΥΒΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΣΒΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ.ΑΛΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΥΓΡΑ.ΒΡΑΖΩ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΝΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΛΕΠΤΑ.ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.ΑΦΗΝΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ
CREME BRULE


2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΑΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
2 Κ.Γ. ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
6 ΚΡΟΚΟΙ
6 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ


ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ,ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΠΑΛΙ. .ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΣΕ 6-8 ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΑΤΟΜΙΚΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΝΕΡΟ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕ ΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΩ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΙΩ ΜΕ ΤΟ ΦΛΩΓΙΣΤΡΟ.


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

MOJITO ME BLUEBERRY

60 ΜΛ ΡΟΥΜΙ
60 ΜΛ ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ
8 ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ
8 BLUEBERRY
1 Κ.Γ ΖΑΧΑΡΗ
ΣΟΔΑ
ΠΑΓΟ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ BLUEBERRY ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ .ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ. .ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΥΡΙ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΓΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΙ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ.ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΔΑ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.............
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

RED VELVET

500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
500 ΜΛ ΞΙΝΟΓΑΛΑ
4 Κ.Σ. ΧΡΩΜΑ ΥΓΡΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ή 2 Κ.Γ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
225 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
400 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
5 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
2 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 Κ.Γ. ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ

ΚΡΕΜΑ

450 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
450 ΓΡ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
250 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
700 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ .ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΑΖΙ.ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 2 ΜΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ.

ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Ή 2 ΦΟΡΜΕΣ ΚΕΙΚ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Ή ΣΕ 2 ΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 45-50 ΛΕΠΤΑ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14