Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
300 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
150 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
2 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΓΕΜΙΣΗ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΦΙΛΕΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΒΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΠΑΓΩΜΕΝΗ,ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΩ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΩ,ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ,ΑΝΟΙΓΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΡΤΙΕΡΑ 25 ΕΚ. ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΩ ΛΩΡΙΔΕΣ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ.ΚΑΝΩ ΡΟΜΒΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΜΟΥ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 50 ΛΕΠΤΑ.
ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΚΙΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ
100 ΓΡ ΑΡΑΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
3 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

4 ΑΒΓΑ
ΑΛΕΥΡΙ
ΦΡΙΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ


ΒΡΑΖΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΤΟΠΟΙΩ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ.ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΩ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ.ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΡΕ.ΒΑΖΩ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΑΦΑΙΡΩ ,ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ.ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ,ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΠΛΑΘΩ ΚΡΟΚΕΤΑΚΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΛΑΣΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΛΓΟ ΑΛΕΥΡΙ .
ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΤΑ ΚΡΟΚΕΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΜΑ.ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ.
ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ

500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
250 ΓΡ ΒΙΤΑΜ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΑΚΙ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΑΒΓΟ
100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΕΜΙΣΗ
500 ΓΡ ΑΝΑΛΑΤΗ ΜΥΖΗΘΡΑ
200 ΓΡ ΜΕΛΙ
2  ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
1 Κ.Γ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΑΛΕΙΜΑ
1 ΑΒΓΟ
ΣΟΥΣΑΜΙ
ΚΑΝΕΛΑ


ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ.ΤΡΙΒΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΡΑΧΑΝΑΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΖΥΜΩΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΩ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ,ΧΩΡΙΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΣΤΑ 3 ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΦΥΛΛΟ.ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΑΤ ΚΟΒΩ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ.ΚΑΘΕ ΔΙΣΚΟ ΤΟΝ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥ.ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΩ ΚΑΘΕ ΜΕΛΙΤΙΝΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ .ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

500 ΓΡ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
500 ΓΡ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙ
2 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
2 ΑΒΓΑ
100 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300 ΓΡ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ

ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΛΑ.ΑΝ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΥΜΩΝΩ.ΠΛΑΘΩ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΩ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΒΑΖΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ  ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΔΙΑ.ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΦΕΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ

500 ΓΡ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΩΝ
150 ΓΡ ΕΛΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
100 ΓΡ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
200 ΓΡ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
2 Κ.Σ. ΚΕΤΣΑΠ
1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
200 ΓΡ ΜΑΡΟΥΛΙ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ.ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΙΕΡΑ.ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ,ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΙΕΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΟΝΚΑΝΣΕ(ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ),ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ,ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΖΟΥΛΙΕΝ(ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ). ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. .ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ .ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΤΣΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ.ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ .

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΚΟΚΤΕΙΛ COSMOPOLITAN


40 ΜΛ VODKA-ORANGE
10 ML COINTREAU
20 ML ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
20 ML CRANBERRY JUICE
MIA ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΠΑΓΟ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΥΡΙ,ΟΠΟΤΕ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΥΡΙ.Η ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΕΙΚΕΡ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ.
 ΜΟΥΣ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ(1  1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΣΥΝΗΘΩΣ)
300 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗ
300 ΓΡ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
4 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΚΑΟΥΡ
20 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ OREO


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ.ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΓΡ ΣΑΝΤΙΓΗ ΜΕΣΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΚΡΕΜΑ.ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΣ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 6 ΠΟΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ,ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΑ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΝΤΙΓΗ .ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14