Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

ΖΥΜΗ
3 ΑΒΓΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
150 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ
1000 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ

ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ .ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΜΕΛΙ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ.
ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΙΖΩ ΣΕ 5 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 


ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΕΣ ΦΥΛΛΟ ΛΕΠΤΟ ΣΑΝ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΟ.

ΨΗΝΩ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΦΟΥΡΝΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 150 ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΣΠΙΤΙΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180.
ΚΡΕΜΑ
5 ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ
650 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ

ΒΡΑΖΩ ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ 2.30 ΩΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ.ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ,ΒΑΖΩ ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ(ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΚΕΙ.ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ,ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΑΖΙ.ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΣΤΡΩΝΩ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΨΗΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ,ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ,ΦΥΛΛΟ ΠΑΛΙ,ΚΡΕΜΑ Κ.Τ.Λ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΛΙΓΟ ΜΠΕΛΑΛΙΔΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.



2 σχόλια:

  1. Καλημέρα ,ωραίο γλυκακι ,θα έχει πολύ ωραία γεύση αξίζει να το δοκιμάσω ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΕΛΗ ΜΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14