Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

200 ΓΡ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
100 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
600 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΑΒΓΟ
30 ΓΡ ΜΑΓΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ Η 1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ(7 ΓΡ ΞΕΡΗ)
5 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ(ΠΡΟΣΟΣΧΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΑ   ΚΑΙ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΜΑΣ).ΑΦΟΥ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ.ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΩ ΟΛΟ.
ΣΚΕΠΑΖΩ ΤΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΩΡΙΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΕΛΩ ,ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΙΑΣ ΜΟΥ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΠΙΤΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 35-40 ΛΕΠΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14