Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΚΙΛΤΙΡΙΤΣΙΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙ
200 ΓΡ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΨΙΛΟ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ Ή 4 ΜΙΚΡΑ
50 ΓΡ ΜΑΙΝΤΑΝΟ Ή 1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΑΒΓΑ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΣΑΛΤΣΑ
250 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
 100 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ(ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ).ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΝΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ,ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΩ.ΑΝ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΑΣΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΦΡΙΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ(ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΟΥ).
ΠΛΑΘΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΩ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΣΑ
ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΤΖΑΝΑ(ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ).ΤΑ ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ , ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14