Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΠΙΣΙΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ λάδι
700 γρ νερό χλιαρό



βάζω σε μια μπασίνα τη μαγιά και προσθέτω το νερό χλιαρό.διαλύω τη μαγιά με το χέρι μου,προσθέτω τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύω λίγο ακόμα με τα δάχτυλά μου.προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνω.κάνω μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.Αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.Στη συνέχεια κόβω μπαλάκια τα ανοίγω βάζω μέσα τη γέμιση της αρεσκίας μου(τυρί ή πατάτα με κρεμμύδι τσιγαρισμένα),κλείνω πολύ καλά και τηγανίζω σε σπορέλαιο.Οταν τα βγάζω τα αφήνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά τα λάδια.Μπορώ επίσης να μην βάλω γέμιση αλλά να τηγανίσω τα πιτάκια σκέτα και να τους προσθέσω μέλι ή ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14