Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ




1500ΓΡ ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΝΟ ΨΑΧΝΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
70 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1000ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ
2 ΑΥΓΑ
2000ΓΡ ΖΩΜΟ
ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΨΑΧΝΙΣΑΝΕ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΑΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ ΦΥΤΙΝΗ






ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΩ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ 4 ΛΙΤΡΑ ΠΕΙΠΟΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΦΑΙΡΩ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ,ΚΡΑΤΑΩ ΤΑ 2 ΛΙΤΡΑ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΙΑΛΥΩ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΟΥ.ΦΟΥΡΝΙΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΑΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ,ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ 2 ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΞΑΝΑΦΟΥΡΝΙΖΩ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ



ΚΡΙΝΤΙ



1500ΓΡ ΕΝΤΕΡΑ ΑΡΝΙΣΙΑ
1000ΓΡ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
2 ΑΥΓΑ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ
ΞΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ


>> ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΞΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ.ΤΑ ΒΑΖΩ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝΕ.ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ .ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ,ΚΑΝΩ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ (ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΖΟΥΜΑΚΙ)ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ.





ΚΡΙΝΤΙ Β ΤΡΟΠΟΣ

1 ΑΝΤΕΡΟ ΓΙΔΙΟ
4 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
2 ΑΥΓΑ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 Κ.Σ. ΦΥΤΙΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ


>> ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΕΙ.ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ .ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΩ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ.
ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΡΥΖΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.




ΚΡΙΝΤΗ Γ ΤΡΟΠΟΣ

1 ΑΝΤΕΡΟ ΓΙΔΙΟ
1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ
500   ΓΡ ΡΥΖΙ
2 ΑΥΓΑ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ


ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΟΠΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΕΡΒΙΩΤΙΣΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ.







Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΥΠΑ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΝΟΥ
ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΥΠΑ


2 ΜΕ 3 ΜΙΚΡΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ,1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΠΑΤΑΤΕΣ,ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
3 ΚΑΡΟΤΑ(ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ,ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ)
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟΣ,1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΔΑΝΟΣ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΕΛΙΝΟ(ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΟΛΑ)ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΙΛΟΥ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΨΙΛΗ
1 ΚΙΛΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΕΛΤΕ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟΣ,ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΜΑΥΡΟΠΙΠΕΡΟ,ΚΥΜΙΝΟ,ΑΛΑΤΙ
ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ,200 ΓΡ ΛΑΔΙ,ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 3 ΛΕΜΟΝΙΑ





ΖΕΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ.ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΔΥΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ,ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ,ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ,ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΛΙΝΑ,ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ,ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΟΖΟΥΜΟ,ΤΙΣ ΑΛΕΣΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΡΑΣΗ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΕΩΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ,ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ,ΤΟΝ ΜΑΙΔΑΝΟ,ΤΟ ΞΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΑΤΙ Η ΟΧΙ,ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ-ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΟΖΟΥΜΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΟ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΡΑΣΗ,ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ  ΜΑΣ,ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗ ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ       ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
                                                                       ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΝΟΥ


ΕΚΔ.ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.













ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
2 1/2 ΦΛΥΤ.ΤΣ.ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 1/2 ΦΛΥΤ.ΤΣ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ
2 Κ.Σ..ΚΟΝΙΑΚ
1 ΦΛΥΤ.ΤΣ.ΓΑΛΑ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΑΒΓΑ
1 Κ/Γ. ΑΜΜΩΝΙΑ

ΣΙΡΟΠΙ

2 ΠΟΤΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 1/2 ΠΟΤΥΡΙ ΝΕΡΟ

ΣΑΛΤΣΑ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ




ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12-15 ΛΕΠΤΑ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΕΣ.ΖΕΜΑΤΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΥΟ.ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΠΑΡΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.
 

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ



ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
525 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
275 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
250 ΓΡ ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ
500 ΓΡ ΑΣΠΡΑΔΙ
90 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ

ΓΕΜΙΣΗ
500 ΓΡ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΛΩΣΣΑ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ,ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ 1 ΕΚ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 190.ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ,ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ(ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΚΑΝΑΖ) ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΧΝΗ.

ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ



200 ΓΡ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ
10 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
10 ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
120 ΓΡ ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΠΟΥΤΙ
50 ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ
50 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
100 ΓΡ ΜΑΝΟΥΡΙ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ
10 ΓΡ ΓΥΡΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
8 ΕΛΙΕΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

30 ΓΡ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
20 ΓΡ ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ
40 ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ,ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΛΙ.ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ 8 ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΛΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΥΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΑ ,ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ,ΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ,ΤΗ ΓΙΔΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ,ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΤΑ 3/4 ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΡΗΧΟ ΠΙΑΤΟ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ,ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ.

 

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ





500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
200 ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ
1 Κ.Γ. ΔΥΟΣΜΟ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
400 ΓΡ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
150 ΓΡ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ ΦΕΤΑ
6 ΑΒΓΑ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
15 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ  ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ,ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12-15 ΛΕΠΤΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14