Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

PAPANAS ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ


500 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ(ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ)
100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
2 ΑΒΓΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
200 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΛΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

SMANTANA ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΕΛΑΦΡΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ)
ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ


ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΕΥΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ .ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΟΥΛΑ.ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΟ ΛΑΔΙ.ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΄΄ΚΑΠΑΚΙΑ ΄΄ ΜΑΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΠΟΝΑΤΣ,ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ,ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΄΄ΚΑΠΑΚΙΑ΄΄ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΛΥΚΑΚΙ.ΛΙΓΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ.



2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο, θα το προσπαθήσω σε κάποια φάση, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να το δοκιμασεις οποσδηποτε,ειναι πεντανοστιμο.αν εχεις οποιαδηποτε απορια στην παρασκευη του να μου πεις.παντως το αποτελεσμα θα σε ανταμιψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14