Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

MANTI

ZYMH
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΑΒΓΟ
350 ΜΛ ΝΕΡΟ
3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ
25 ΓΡ ΑΛΑΤΙ

ΖΥΜΩΝΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ Ν ΑΝΟΙΞΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ.ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ.ΑΝΟΙΓΩ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΟ 5 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ 2.

ΓΕΜΙΣΗ
250 ΓΡ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙ
250 ΓΡ ΚΙΜΑ ΑΡΝΙΣΙΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
 ΖΥΜΩΝΩ ΚΑΙ ΠΛΑΘΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ.

ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΩ ΦΥΛΛΟ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ,ΚΛΕΙΝΩ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΟ , ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΠΛΕΥΡΕΣ ΟΜΩΣ.ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΛΕΥΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗ,ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ.ΕΤΣΙ ΨΗΝΕΤΑΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ.

ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΚΙΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
50 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ( ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ).

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΣΙΝΓΚ
ΒΑΖΩ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΠΟΥΚΟΥΒΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ.ΜΟΛΙΣ ΚΑΨΕΙ ΑΦΑΙΡΩ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΄ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΘΝ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14