Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ




Yλικά
2 κεσεδακια γιαουρτι στραγγιστο
4 αβγα
1 ποτηρι σπορελαιο
1 ποτηρι νερο
αλατι
1 1/2 ποτηρι καλαμποκαλευρο
1 1/2 ποτηρι αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μπεικιν.

Γέμιση
2 κιλα χορτα διαφορα ζεματισμενα (σπανάκι, τσουκνίδες, μολόχες, μυρώνια)
1 κιλο φετα,
6 αβγα,αλατι,πιπερι,
1 ματσακι δυοσμο ψιλοκομμενο



Εκτέλεση
Τα χορτα τα ζεματιζουμε ,τα στραγγιζουμε καλα και στη συνεχεια τα κοβουμε,ψιλοκοβουμε και το δυοσμο,αλατι,πιπερι ,φετα τριμενη και αβγα σε μια μπασινα.τα ανακατευουμε πολυ καλα.
Χτυπαμε τους κροκους με το σπορελειο το γιαουρτι,το νερο,προσθετουμε τα αλευρα και το μπεικιν κοσκινισμενα,αλατι και τα ασπραδια χτυπημενα σε μαρεγγα,ανακατευουμε κυκλικα και ενσωματωνουμε.στρωνουμε τη μιση γεμιση σε ταψι κουζινας λαδωμενο και αλευρωμενο,βαζουμε στη μεση τη γεμιση με τα χορτα μας και σκεπαζουμε με την υπολοιπη ζυμη μας.ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 40 λεπτα περιπου.ειναι σαν κεικ στην οψη. επισης μπορουμε με την ιδια ζυμη να κανουμε μπομμποτα τυριων...
και ζεστή ειναι υπεροχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14