Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΣΛΑΜΑ




4 ΑΒΓΑ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΙΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΚΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΑΜΜΩΝΙΑ
100 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ.ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 45-50 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΖΕΜΑΤΙΖΩ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

ΣΙΡΟΠΙ

3 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ ΝΕΡΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ.




2 σχόλια:

  1. Μου θυμίζει έντονα σάμαλι... και μάλλον είναι, απλά με άλλη ονομασία ε;
    Πάντως φαίνεται πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι παραδοσιακη συνταγη και πραγματικα με το σαμαλι εχουν ελαχιστες διαφορες.ειναι πολυ αφρατο και νοστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14