Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

500 ΓΡ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
500 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ
5 ΛΕΜΟΝΙΑ
12 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
12 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΟΝ  ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
2 Κ.Σ. ΚΑΠΑΡΗ
 15 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ
ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΤΟΝΟΥ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΩΝ,ΚΑΙ 4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ2 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΕΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ.ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΑΣΤΕΣ  ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ,ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ.
ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΑΤΟ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14