Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012


Tάρτα φράουλα



ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μισή πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. παγωμένο νερό



ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

 240 γρ. τυρί κρέμα(1 κεσεδάκι) ή γιαούρτι

1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη

1 βανίλια(ή 2 βανιλίνες)

200γρ. φράουλες πολτοποιημένες



Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα λεκανάκι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια σφιχτή ζύμη.Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε  τη ζύμη σε φύλλο και τοποθετούμε μέσα σε μία ταρτιέρα, τρυπώντας πολλές φορές με το πιρούνι.Σε ένα σελοφαν βάζουμε φασόλια και τοποθετούμε πανω στη ζύμη(στο εμπόριο υπάρχουν και ειδικά βαρίδια για το ψήσιμο τάρτας).Ψήνουμε  στους 250oC για 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα  σε προθερμασμένο φούρνο.Βγάζουμε  την βάση και την αφήνουμε  να κρυώσει καλά.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο απαλό μείγμα.Τοποθετούμε πανω στην τάρτα μας και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Ενας ακόμη τρόπος σερβιρίσματος της τάρτας μας είναι να κρατήσουμε τις φράουλες και να τις κόψουμε σε φέτες.να ανακατέψουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,να στρώσουμε πάνω στην τάρτα και να προσθέσουμε τις φράουλες από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14