Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012


 Πώς πρέπει να αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο;

 Σίγουρα οι μεγαλύτεροι εχθροί του είναι η ζέστη, μετά το φώς και τέλος ο αέρας. Άρα ο καλύτερος τρόπος είναι η φύλαξή του σε αεροστεγώς κλεισμένους ντενεκέδες μακριά από τη ζέστη σε ένα σκιερό χώρο. Έτσι μπορεί να διατηρηθεί μεχρι δύο χρόνια. Το λάδι σε γυάλινα μπουκάλια πρέπει να το έχουμε στη σκιά. Δεν το βάζουμε στο ψυγείο, αν και δεν επιρρεάζει τη ποιότητά του


 Μπορούμε να ξεχωρίσουμε το καλό λάδι από το χρώμα;

 Όχι. Αρκετοί νομίζουν πως το καλό λάδι πρέπει να είναι πράσινο "ζωντανό" αλλά τελικά το χρώμα δεν αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο. Εξαιρετικά λάδια έχουν αποκλίσεις τόσο στο χρώμα όσο και στη γεύση.


  Είναι το ελαιόλαδο το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα;

 Βεβαίως. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κάθε είδος μαγειρέματος. Το ελαιόλαδο διατηρεί καλύτερα τη συνοχή του στο μαγείρεμα, αλλά πρέπει να μην το αφήνουμε να περνάει τους 180ο C και να στραγγίζεται μετά από κάθε 2 χρήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14