Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012


HUMUS

 Υλικά

 400 γρ. ρεβίθια

 1 1/2 κουταλιά σόδα

 2 σκελίδες σκόρδο

 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 3 κουταλιές ταχίνι

 το χυμό από ένα λεμόνι

 αλάτι



Εκτέλεση

 Μουσκέψτε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Στραγγίξτε τα, πασπαλίστε τα με τη σόδα και αφήστε τα να σταθούν για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα πάρα πολύ καλά και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 5 φλυτζάνια νερό. Αφήστε να πάρουν βράση και με μία τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Βράστε τα και κατόπιν σουρώστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Κρατήστε λίγο από ζουμί που έβρασαν τα ρεβίθια.(περίπου 1 κούπα)

 Πολτοποιήστε μαζί όλα τα υλικά και προσθέστε λίγο από το ζουμί που κρατήσατε. Το dip πρέπει να αποκτήσει μια σχετικά ρευστή υφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14