Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012


Καραμελωμένο Μήλο



Συστατικά

6 κόκκινα μήλα μικρού μεγέθους

2 φλτιζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό

6 ξυλάκια





Πλύνε τα μήλα καλά και σκούπισέ τα .Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάλε το ζεστό νερό, το μέλι και τη ζάχαρη και βάλε σε μέτρια φωτιάΑνακάτεψε καλά να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια άφησε να ηρεμήσει χωρίς να χαμηλώσεις τη φωτιά, σκουπίζοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα της κατσαρόλας να μην κολλήσει η καραμέλα Συνολικά υπολόγισε πως η καραμέλα δεν πρέπει να μείνει στη φωτιά πάνω από 15 λεπτάΣτρώσε σε ένα ταψάκι λίγη λαδόκολλα και βάλε επάνω τα καραμελωμένα μήλα. Καρφώσε κάθε μήλο με το ξυλάκι βύθισέ το στην καραμέλα περιστρέφοντάς στο να καλυφθεί ομοιόμορφαΆφησε με προσοχή το μήλο στη λαδόκολλα. Κάνε το ίδιο με όλα τα μήλα και άφησέ τα να κρυώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14