Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012


Ψωμί ολικής άζυμο

Υλικά

500 γρ. αλεύρι κίτρινο

 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

250 γρ. πίτουρο βρώμης

 100 γρ. λιναρόσπορος

 2 κ.σ. μαραθόσπορος

150 γρ ταχίνι

180 γρ  ελαιόλαδο

3 κ.σ. σίκαλη

3 κ.σ. κεχρί

400 γρ. νερό χλιαρό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 180°C



Σε μια λεκάνη προσθέτουμε όλα τα αλεύρια τον λιναρόσπορο και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ταχίνι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.Τελευταίο να προσθέσετε το νερό σε θερμοκρασία 40 °C. Τέλος πλάθουμε το μίγμα προσθέτοντας ανάλογα λίγο αλεύρι ή νερό μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά φρατζολάκια Ψήνουμε στον αέρα για 22 λεπτά στους 180°C και 5 λεπτά στους 230°C για να πάρει χρώμα. Εναλλακτικά ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14