Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012


Ψαρονέφρι ρολό με μαστέλο


ΥΛΙΚΑ

 4 κομμάτια ψαρονέφρι
350 γρ. Κατσικίσιο «Μαστέλο»
2. κουτ. σούπ. βούτυρο
½ ποτήρι λευκό κρασί ΓΚΑΤΖΑΡΑ
 3 πράσα
 150 γρ. μπέικον
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση



Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε τα κομμάτια το ψαρονέφρι κατά μήκος και τα πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να πλατύνουν. Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το Κατσικίσιο «Μαστέλο» σε μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού. Τυλίγουμε σε ρολά και  τυλίγουμε με φυσικό σπάγκο σφραγίζοντας τη γέμιση στο εσωτερικό τους. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι τα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια και τα πράσα σε χοντρές ροδέλες.Ριχνουμε και ενα ποτύρι νερο. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αφού ψηθούν αφαιρούμε το σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα πράσα και το ξεροψημένο μπέικον. Συνοδεύουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14