Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012


Κορμός με σάλτσα φράουλας



4 αβγά

½  κούπα τσαγιού ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ κρύο νερό

1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα σάλτσα φράουλα ή μαρμελάδα φράουλα

500 ml) κρέμα γάλακτος

1/2 κούπας άχνη

5 φράουλες



Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ,ώσπου να πήξει και να αφρατέψει το μείγμα,για περίπου 4 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το νερό,ενώ ανακατεύουμε το μείγμα,ελαφρά,με μια σπάτουλα.Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ορθογώνιο ταψί 38χ26 εκατοστά,αφού το βουτυρώσουμε πρώτα.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ψηθεί το κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε το ταψί επάνω σεαντικολλητικό ,το οποίο έχουμε πασπαλίσει με μπόλικη ζάχαρη άχνη.Αφαιρούμε το λαδόχαρτο.Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά,παίρνοντας μέσα και το αντικολλητικό . Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει. Ξετυλίγουμε με προσοχή και απλώνουμε επάνω τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ή τη μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσουμε.Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και κάνουμε μια σφιχτή σαντιγή. Απλώνουμε τη χτυπημένη σαντιγί(κρατάμε ένα μέρος για τη διακόσμηση του κορμού).Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ή μαρμελάδα.Τυλίγουμε σε ρολό. Διακοσμούμε με την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με φράουλες κομμένες σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14