Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο 26 Μαΐου 2012


Aρνάκι στην γάστρα με γλυκοπατάτες



Συστατικά

1,5 kg αρνάκι σπάλα

3 σκελίδες σκόρδο

150 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού μουστάρδα

3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

3 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο

40 gr ρίγανη

1 kg γλυκοπατατες

3 καρότα

Αλάτι,Πιπέρι



Τρόπος μαγειρέματος

 Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τα μυρωδικά για 1 ώρα στο ψυγείο Κόβουμε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες. Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε και προσθέτουμε στο ταψί τις γλυκοπατάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.προσθέτουμε 1 ποτύρι νερό και σκεπάζουμε την γάστρα.ψήνουμε για 1.30 στους 170. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 190° C. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε τα υγρά του ψητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρουν.Ετσι δημιουργούμε μια πολύ ωραία σως με την οποία ραντίζουμε το αρνάκι μας και σερβίρουμε στα πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14