Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012




Μοσχάρι με αρακά

1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες

500 γρ αρακά

2 κ.γ. κοκκινο πιπέρι γλυκό

1 φλ. τσ. κρασί κόκκινο ΓΚΑΤΖΑΡΑ

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 καρότα σε ροδέλες

2 φύλλα δάφνης

4 πατάτες σε χονδρές φέτες

1/2 μάτσο μαιντανός ψιλοκομμένος

2 κ. σ. πελτές ντομάτας

5 σπυριά μοσχοπίπερο

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο

1 λιτρο νερό



Σωτάρουμε το μοσχαράκι στο ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν, συνεχίζουμε με τις πατάτες,  τον αρακά και τον μαιντανό και τέλος τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και ρ.ιχνουμε τη δάφνη το μοσχοπίπερο και το κόκκινο πιπέρι και συμπληρώνουμε το νεράκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ελέγχοντας κάπου κάπου μήπως χρειάζετε να προσθέσουμε νεράκιΤο αφήνουμε να πιει τα νερά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14