Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΜΙΑ




½ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
½ ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΚΥΜΙΝΟ
1 ΚΙΛΟ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
1 Κ.Σ. ΠΠΛΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 ΚΙΛΑ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ










ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.



ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ,ΤΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΑΣ.



ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΑΣ


ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.



ΕΠΙΣΗΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ.ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΜΛ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ.
ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΣΟ .ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΜΟΛΙΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΛΕΜΟΝΙ.


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ


1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο καλά
1 κούπα δυόσμο
1 κούπα μαιντανό
1/2 κούπα ρίγανη φρέσκια
1/2 κούπα μέντα
150 γρ μπεικον
200 γε φέτα
3 αβγά
1 ματσάκι κρεμυδάκια φρέσκα
1 κ.σ. σόδα
αλάτι-πιπέρι
300 γρ αλεύρι



κόβουμε το μπέικον κομματάκια και το τσιγαρίζουμε ,κόβουμε τη φέτα σε κύβους,τα κρεμυδάκια κομματάκια και τα ζεματισμένα σπανάκια επίσης,ψιλοκόβουμε και όλα τα μυρωδικά,προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.Σ τη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ετσι ώστε να μπορούν να πλάθονται κεφτεδάκια.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε απο αλεύρι.


  
Στη συνεχεια τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και αφήνουμε σε χαρτί να απορροφηθούν τα λάδια

Σερβίρουμε σκέτους ή με γιοαούρτι.

 




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14