Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ

300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
300 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
6 ΑΒΓΑ
300 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
150 ΓΡ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
50 ΓΡ ΚΑΚΑΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
100 ΓΡ ΓΑΛΑ
200 ΓΡ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
200 ΓΡ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΝΑΛΑΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

ΜΕΡΕΝΤΑ

ΓΛΑΣΣΟ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ,ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ,ΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ,ΚΟΛΛΑΜΕ ΑΝΑ 2.ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΜΕ 1 ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΟΥ,ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟ.ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΑΓΕΙΡΑ.(ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ)
ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΚΥΠΕΛΑ ΑΠΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

20 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ
20 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ
300 ΓΡ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ



ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΕΛΑΚΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
ΚΡΕΠΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΓΙΑ  ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

500 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
250 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
4 ΑΒΓΑ
80 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
400 ΓΡ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΥΛΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΠΙΕΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΑ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΡΕΠΟΥΛΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΡΟΛΟ-ΠΑΚΕΤΑΚΙ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ.






ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
200 ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
200 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΓΚΟΥΝΤΑ
200 ΓΡ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΖΑΜΠΟΝ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
250 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ



250 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΛΕΝΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.ΤΙΣ ΚΟΒΩ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ.ΑΠΛΩΝΩ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ ΜΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΓΚΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΠΟΤΣΑΡΕΛΑ,ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ.ΚΑΝΩ 3 ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΦΟΥΡΝΙΖΩ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 250 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ.ΞΑΝΑΦΟΥΡΝΙΖΩ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΖΥΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

1 ΠΟΤΥΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
3 ΠΟΤΥΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
1 ΑΒΓΟ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΑ




ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ,ΤΟ ΧΥΜΟ,ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ.ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 10-13 ΛΕΠΤΑ.
ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ

6 ΑΒΓΑ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
400 ΓΡ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
1 ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
250 ΓΡ ΓΚΟΥΝΤΑ
250 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΙΚΝΙΚ
ΛΙΓΟ ΡΙΓΑΝΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14