Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ


ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ Η ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΠΙΤΑΚΙΑ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΦΡΟΥΤΟΠΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

1 ΑΝΑΝΑ ΩΡΙΜΟ
4 ΑΧΛΑΔΙΑ
200 ΜΛ ΣΟΔΑ
2 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
20 ΠΑΓΑΚΙΑ


ΣΕ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΕ 4 ΠΟΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΑΣ ΣΤΑ 4 .
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

400 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 55 %
8 ΑΒΓΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1/2 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΔΑΜΟΥ
100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΡΔΑΜΟ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ  ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ  ΣΕ ΣΦΙΧΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΗ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

200 ΓΡ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
1 ΑΒΓΟ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΑ
ΑΛΕΥΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΕ 4 ΙΣΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ 50 ΓΡ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ .ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΟΣ ΤΟΝ ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ),ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ.ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

SMOOTHIE ME ΡΟΔΑΚΙΝΟ

200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ
1 Κ.Σ. ΛΙΝΕΛΑΙΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
4 Κ.Σ. ΝΕΡΟ

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ .ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΓΟ.
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ CAVTAPPI ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

500 ΓΡ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ CAVTAPPI( ΡΙΓΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ)
500 ΓΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
250 ΓΡ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
300 ΓΡ ΓΑΛΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
200 ΓΡ PECORINO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
250 ΓΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΓΚΙΓΙΕΡ(ΓΑΛΛΙΚΟ)
100 ΓΡ ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΙΓΑΝΙΑΣ


ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ,ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ 50 ΓΡ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΟΡΙΝΟ.ΒΡΑΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ  ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΕΚΟΡΙΝΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 250 ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ.
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΠΙΤΑ

750 ΓΡ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
2 Κ.Σ. ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
300 ΓΡ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
500 ΓΡ ΝΕΡΟ
250 ΓΡ ΛΑΔΙ
200 ΓΡ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΦΙΧΤΟ( ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ )ΧΥΛΟ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.ΜΟΛΙΣ ΞΕΦΟΥΡΡΝΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14