Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 
 
 
 
 
 
 
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ
"ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΨΗΤΟ"

1 1/2 ΚΙΛΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΖΑΓΙΟΥ ΞΥΔΙ


ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
5 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ
1/3 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ
 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ.ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΤΟΥΝ.ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ.ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥ.
ΤΕΛΕΙΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΖΑΚΙ 
 
 
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΣΟΦΙΑ ΝΤΕΝΤΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΟΦΑΚΙ.
 

2 σχόλια:

  1. Τα θέλω και με τους δυο τρόπους μαγειρεμένα, υπέροχο χταποδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι πραγματικα,πολυ γευστικο.φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14