Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΙΓΩΝΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ






ΤΡΙΓΩΝΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΖΥΜΗ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΑΒΓΑ
2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΩΝ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΓΕΜΙΣΗ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
4 Κ.Σ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΖΥΜΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΙΤΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΩ ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΚΑΛΑ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΚΕΙ.
ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΛΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΣΑ.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ,ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΝΕΡΟ.
ΨΗΝΩ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΣΕ ΦΕΤΕΣ.
ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΕ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΝΤΙΤΣΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14