Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ



ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

 Υλικά

 800 γρ. κασέρι, τριμμένο

1 πακέτο κρέμα τυρί τύπου φιλαδέλφια

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ γάλα φρέσκο πλήρες

 4 αβγά

 ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα, λαδ.ωνοντάς το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και τη μιση φιλαδέλφια και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, ή λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη φιλαδέλφια, με ανάλογο πιπέρι. Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα. Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά. Χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αβγά με το γάλα, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα. Την αφήνουμε να σταθεί 30'-45΄και μετά την ψήνουμε για 40 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14