Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ




1 κιλό φασολάκια * 500 gr πατάτες αλάτι, πιπέρι *  1 μεγάλο κρεμμύδι * 4 καρότα 2 σκελ. σκόρδο *   5 τομάτες ώριμες *   1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο *¼ ματσάκι μαϊντανό * 10 φυλλαράκια δυόσμου

 
    >>  Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι Ξεφλουδίζουμε. ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.Κάνουμε το ίδιο και με τα καρότα και το σκόρδο. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρώς κουνώντας τη κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν .Μετά 10 λεπτά, προσθέτουμε τις τομάτες, τις πατάτες,τα καρότα, το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα το αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά μέχρι να γλασάρει-δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα κουνώντας τη κατσαρόλα. Προσθέτουμε υγρά αν χρειάζεται.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14