Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012


Tι είναι η bisque;

Η bisque είναι ένας πολτός από οστρακοειδή. Γαρίδες, καραβίδες κτλ, σοτάρονται ελαφρά σε βούτυρο να πάρουν χρώμα, σβήνονται με κονιάκ και αναμειγνύονται με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά της επιλογής σου. Καθάρισε τα θαλασσινά σου από το κέλυφος και μαζί με το ζουμάκι και τα λαχανικά πολτοποίησέ τα και πέρασέ τα από σίτα για να πάρεις έναν απαλό και ομοιόμορφο πολτό.



Ο πολτός αυτός μπαίνει και πάλι σε κατσαρόλα και βράζει με ελάχιστη κρέμα γάλακτος, πιπέρι καγέν και λίγο βούτυρο. Είναι μια πεντανόστιμη βάση για σούπες, αλλά και έξυπνη dressing για σαλάτες με θαλασσινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14