Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012


Κοτόπουλο με Dijon και κρέμα γάλακτος

Υλικά

 4 φιλέτα κοτόπουλο

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα: dijon

100ml λευκό κρασί  Γκατζάρα

5κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

2  σκελίδες, λιωμένες σκόρδο

250ml κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση

Αρχίζουμε κάνοντας τη μαρινάδα. Σε μια μπασίνα βαζω το λάδι, τη μουστάρδα, το κρασί και το σκόρδο ψιλοκομμένο.Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα κοτόπουλου σκεπάζουμε με μια μεβρανη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Στη συνέχεια βγάζουμε και ψήνουμε 1. στη σχαρα για λίγο ίσα-ίσα να παρουν χρωμα.Σε αυτή την περίπτωση μολις πάρουν χρώμα βγάζουμε και βάζουμε με λίγο βουτυράκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση.2. ψήνουμε στο φούρνο στους 180 σε πυρίμαχο σκεύος για 20 λεπτά,φροντίζοντας να περιχύνουμε συχνά το κρέας με τη μαρινάδα του.στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.

Και οι 2 παρασκεύες είναι πάρα πολύ νόστιμες.Επιλέγετε πια θέλετε να ακολουθήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14