Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012


Σάλτσα με τοματάκια Σαντορίνης

  500 γρ.τομάτες Σαντορίνης

   1 καρότο

   3 φύλλα βασιλικού

   5 σπυριά μπαχάρι

    ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

   20 γρ. πελτέ τομάτας

    30 γρ. αλεύρι

   αλάτι, πιπέρι,   
  μισό κρεμμύδι

   1 σκελίδα σκόρδο

   1 μπουκέ γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανός, δάφνη)

   1 κ.γ. ζάχαρη



Κόβουμε τις ντομάτες  κονκασέ.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το καρότο σε μικρούς κύβους  ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.Ριχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε για 1-2 λεπτα να καβουρδιστεί.Προσθέτουμε τις τομάτες, τη πάστα τομάτας αραιωμένη σε λίγο νερό, τα υπόλοιπα υλικά και το μπουκέ γκαρνι. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο  ζάχαρη.Βράζουμε για 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί. Περνάμε τη σάλτσα από ένα σουρωτήρι και παράλληλα με τη τρυπητή κουτάλα η τη κουτάλα της σούπας πιέζουμε τα λαχανικά για να βγάλουν τους ζωμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14