Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο 26 Μαΐου 2012


Πρασόψωμο

 1000 γρ. αλεύρι από καλαμπόκι

1000 γρ. πράσα

  ½  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

  2κ. γ. αλάτι

   400 γρ. φέτα

   5 κ. σ ψιλοκομμένο άνηθο

    3 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

   2 κ. γ. μαγιά



Βάζουμε 1κιλό νερό να ζεσταθεί προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτάΠροσθέτουμε το αλεύρι.Πρασθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο Αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει λίγο ο χυλός, και σας λέω χυλός γιατί το πρασόψωμο δεν γίνεται ζυμάρι αλλά ένας πολύ πυχτός χυλός.Ζεματίζουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε.Ψιλοκόβουμε και τα μυρωδικα,θριμματίζουμε τη φέτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζι μέσα στο χυλό.Τον βάζουμε στο ταψί(το οποίο εχουμε λαδώσει και αλευρώσει), τον στρώνουμε με ένα κουτάλι σε 2 εκ. πάχος περίπου.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14