Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012


Μοσχάρι Ραγού με λευκή σάλτσα

    1 κιλό σπαλομπριζόλα

    3  καρότα

    1 κρεμμύδι

    2 κλωνάρια σέλινο

     1 κ. σαλεύρι

1 λιτρο ζωμό κρέατος

     αλάτι, πιπέρι

   ½ φλυτζ. κρασί λευκό Γκατζάρα

    250 γρ.κρέμα γάλακτος





Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά μας. κόβουμε το καρότο σε κύβους, το κρεμμύδι και το σέλινο. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά και το αποσύρουμε.Σε μία ανάλογη κατσαρόλα βάζουμε  βούτυρο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι ελαφρά χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε το αλέυρι. Καβουρδίζουμε το αλεύρι 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και τα μπαχάρια μας.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και χωρίς να κοχλάζει πολύ, μέχρι να μαλώσει το κρέας. Περνάμε από σουρωτήρι, βάζουμε τη σάλτσα μία κατσαρολίτσα  και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος βράζοντας για 3-4 λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14