Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

HONEY MOJITO

50 ML ΛΕΥΚΟ ΡΟΥΜΙ
5 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
130 ΜΛ ΣΟΔΑ
40 ΜΛ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ
1 ΛΙΜΕ ΧΥΜΟ
10 ΜΛ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ
ΠΑΓΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΡΑΙΩΘΕΙ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΙ,ΤΟ ΔΥΟΣΜΟ,ΤΟ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΙΜΕ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙ ΜΕ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΙΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΔΑ.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ



500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
200 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
280 ΓΡ ΝΕΡΟ
100 ΓΡ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

1 ΑΒΓΟ
ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ,ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ.  ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ


450 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
50 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
5 ΑΒΓΑ
100 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ
700 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ

8 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
100 ΜΛ ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ
50 ΓΡ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ ΠΕΚΑΝ Ή ΑΜΥΓΔΑΛΑ
150 ΜΛ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΙ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΚΑΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ.ΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170.

ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΦΙΧΤΟ ΧΥΛΟ.ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ,ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΦΛΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΦΛΑ ΣΕ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ.



ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

500 ΓΡ ΕΤΟΙΜΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300 ΓΡ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ
ΑΣΠΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ



ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ,ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΛΩΣΕΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.ΜΟΛΙΣ ΜΕΛΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΖΟΥΛΙΕΝ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΛΙΓΟ .ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΡΙΓΩΝΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΙΤΑΚΙ ,ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΝΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

500 ΓΡ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
250 ΜΛ ΧΥΜΟ ΑΝΑΝΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΑΝΑΝΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
3 Κ.Σ. ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ



ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΕ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΝΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ.ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180. ΣΕ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 -7 ΛΕΠΤΑ.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ

400 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
4 ΑΒΓΑ
150 ΓΡ ΝΕΡΟ
150 ΓΡ ΓΑΛΑ
250 ΓΡ ΦΕΤΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΑ ΑΒΓΑ,ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΥΧΤΟ ΧΥΛΟ
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟ ΧΥΛΟ.ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
 ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ SMOOTHIE ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

200 ΓΡ ΓΑΛΑ
1 ΜΠΑΝΑΝΑ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
50 ΓΡ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΛΙΓΟ ΠΑΓΟ

ΤΡΙΒΩ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΚΟΝΗ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΩ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ.ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΤΟ ΠΟΤΥΡΙ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14