Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ,ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

4 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
50 ΓΡ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
4 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
200 ΓΡ ΣΠΑΝΑΚΙ
200 ΓΡ ΦΕΤΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
100 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ
4 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΖΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ,ΤΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ,ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΤΑ 50 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 4 ΠΙΑΤΑ,ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ.ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
SMOOTHIE ME ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΓΚΟ

1 ΜΑΝΓΚΟ
100 ΜΛ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 Κ.Σ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Η ΛΑΙΜ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
5 ΠΑΓΑΚΙΑ
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ

1 ΜΠΑΝΑΝΑ
10 ΦΡΑΟΥΛΕΣ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Η ΛΑΙΜ
5 ΠΑΓΑΚΙΑ
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΓΚΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ Α ΜΙΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 3 ΠΟΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ Β ΜΙΓΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΧΡΩΜΙΑ ΣΤΑ ΠΟΤΥΡΙΑ ΜΑΣ.
SEMIFREDDO ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

10 ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΩΝ
400 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΜΛ ΚΡΑΣΙ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΑ
1 ΛΕΜΟΝΙ ΞΥΣΜΑ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΞΥΣΜΑ
400 ΜΛ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
4 Κ.Σ. ΤΡΙΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
140 ΓΡ GOLDEN SYROP
270 ΓΡ ΝΕΡΟ
140 ΓΡ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 55 %
7 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ


ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΙΚΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ 100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ.ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ.ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΠΑΓΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ.ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ.ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ GOLDEN SYROP,ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΜΙΓΜΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ

300 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
200 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
60 ΓΡ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΨΙΧΟΥΛΙΑΣΤΗ ΖΥΜΗ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ) ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΤΗΝ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.


ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ


ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ.ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ Η ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΠΙΤΑΚΙΑ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΦΡΟΥΤΟΠΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ

1 ΑΝΑΝΑ ΩΡΙΜΟ
4 ΑΧΛΑΔΙΑ
200 ΜΛ ΣΟΔΑ
2 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
20 ΠΑΓΑΚΙΑ


ΣΕ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΕ 4 ΠΟΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΑΣ ΣΤΑ 4 .
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ

400 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 55 %
8 ΑΒΓΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1/2 Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΔΑΜΟΥ
100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΡΔΑΜΟ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ  ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ  ΣΕ ΣΦΙΧΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ  ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΗ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14