Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

200 ΓΡ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
1 ΑΒΓΟ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΑ
ΑΛΕΥΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΕ 4 ΙΣΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ 50 ΓΡ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ .ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΟΣ ΤΟΝ ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ),ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ.ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

SMOOTHIE ME ΡΟΔΑΚΙΝΟ

200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ
1 Κ.Σ. ΛΙΝΕΛΑΙΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
4 Κ.Σ. ΝΕΡΟ

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ .ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΓΟ.
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ CAVTAPPI ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

500 ΓΡ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ CAVTAPPI( ΡΙΓΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ)
500 ΓΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
250 ΓΡ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
300 ΓΡ ΓΑΛΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
200 ΓΡ PECORINO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
250 ΓΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΓΚΙΓΙΕΡ(ΓΑΛΛΙΚΟ)
100 ΓΡ ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΙΓΑΝΙΑΣ


ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ,ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ 50 ΓΡ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΟΡΙΝΟ.ΒΡΑΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ  ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΕ ΠΥΡΕΞ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΕΚΟΡΙΝΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 250 ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ.
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΠΙΤΑ

750 ΓΡ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
2 Κ.Σ. ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
300 ΓΡ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
500 ΓΡ ΝΕΡΟ
250 ΓΡ ΛΑΔΙ
200 ΓΡ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΦΙΧΤΟ( ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ )ΧΥΛΟ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ.ΜΟΛΙΣ ΞΕΦΟΥΡΡΝΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

HOT BUTERRED RUM

45 ΜΛ ΡΟΥΜΙ ΜΑΥΡΟ
500 ΓΡ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΑΝΑΛΑΤΗ
2 Κ.Γ ΚΑΝΕΛΑ
2 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1/2 Κ.Γ. ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 2 Κ.Σ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 10 ΠΟΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ
CREME CATALANA

1000 ΓΡ ΓΑΛΑ
2 ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΦΛΟΥΔΕΣ
8 ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΩΝ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ Ή 2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
250 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΑ 900 ΓΡ ΓΑΛΑ,ΤΑ ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΣΤΑ 100 ΓΡ ΓΑΛΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ,ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ.(ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΛΕΠΤΑ).
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΣΟΥΦΛΕ,ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 15 ΩΡΕΣ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΚΑΙΜΕ ΜΕ ΦΛΩΓΙΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.



Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ AMATRICIANA

1 ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ(500 ΓΡ)
5 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
200 ΓΡ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ
60 ΓΡ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΥΒΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΣΒΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ.ΑΛΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΥΓΡΑ.ΒΡΑΖΩ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΝΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΛΕΠΤΑ.ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.ΑΦΗΝΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14