Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ
200 ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
200 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΓΚΟΥΝΤΑ
200 ΓΡ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΖΑΜΠΟΝ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
250 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ



250 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΛΕΝΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.ΤΙΣ ΚΟΒΩ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ.ΑΠΛΩΝΩ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ ΜΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΓΚΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΠΟΤΣΑΡΕΛΑ,ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ.ΚΑΝΩ 3 ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΦΟΥΡΝΙΖΩ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 250 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ.ΞΑΝΑΦΟΥΡΝΙΖΩ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΖΥΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

1 ΠΟΤΥΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
3 ΠΟΤΥΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
1 ΑΒΓΟ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΑ




ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ,ΤΟ ΧΥΜΟ,ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ.ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΑΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ,ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 10-13 ΛΕΠΤΑ.
ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ

6 ΑΒΓΑ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
400 ΓΡ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
1 ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
250 ΓΡ ΓΚΟΥΝΤΑ
250 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΙΚΝΙΚ
ΛΙΓΟ ΡΙΓΑΝΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ.
ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ

500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
410 ΓΡ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
150 ΓΡ ΝΕΡΟ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΑΒΓΑ
ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ



ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ,ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ.ΣΤΟ ΕΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ,ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΧΕΙ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΙΓΜΑ ΣΤΙΣ ΘΗΚΕΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ
KEIK POPS ΜΕ ΜΩΣΑΙΚΟ

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΙΜΠΕΡ
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΙΩΜΕΝΗ
3 Κ.Σ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
50 ΞΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
250 ΓΡ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
5 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ,ΤΗΝ ΑΧΝΗ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΦΙΧΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ.ΤΟΠΟΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ 50 ΓΡ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΟΞΥΛΟ,ΤΟ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ.ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑΚΙΑ ΟΡΘΙΑ(ΕΓΩ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙΑ) ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ.ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟ.


ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

1ΠΑΚΕΤΟ  ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
500 ΓΡ ΠΕΝΕΣ
500 ΓΡ ΓΚΟΥΝΤΑ
200 ΓΡ ΖΑΜΠΟΝ
1 ΠΑΡΙΖΑΚΙ
25Ο ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
4 ΑΒΓΑ

2 ΑΒΓΑ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΑ
ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΛ ΝΤΕΝΤΕ.ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ.ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ.ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΛΙΓΟ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΣΤΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ.ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.





ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ
2 ΛΙΤΡΑ ΓΑΛΑ
6 ΑΒΓΑ
300 ΓΡ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
12 Κ.Σ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΙΝΤΡΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ

2 ΑΒΓΑ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΑ
2 Κ.Σ. ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ 3 ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ,ΚΡΑΤΑΜΕ 2 ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΨΙ(ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ.)ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΖΕΙ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΦΥΛΛΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ 2 ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ.




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14