ΕΛΙΟΨΩΜΟ
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια αλάτι
25 γρ. νωπή μαγιά
3 κουταλιές λάδι
2 ½ ποτήρια νερό χλιαρό
300 ελιές χωρίς
κουκούτσι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά μαζί εκτός από τις ελιές μέχρι
η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Προσθέτουμε τις ελιές σε κομματάκια και
συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέσα σε λαδωμένο ταψί
μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC
για 40'.Σε περίπτωση που οι ελιές μας είναι πολύ αλμυρές καλό είναι να παραλείψουμε το αλάτι ή να βάλουμε το μισό.
Εγώ πριν βάλω το ζυμαράκι μου στο ταψί το πλάθω μακρόστενη λωρίδα και στη συνέχεια το κάνω κουλούρα στο ταψί και το αφήνω να ξεκουραστεί.Ετσι παίρνει το σχήμα που έχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου