100 γρ ρύζι γλασέ
1 κρεμύδι ξερό
20 γρ λάιμ
30 γρ ελαιόλαδο
80 γρ λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κρασιού
αλάτι-πιπέρι
6 γαρίδες
30 γρ αχινό ψίχα
100 γρ ελαιόλαδο
35 γρ χυμό λεμονιού
Ξεκινάμε το ρύζι όπως ένα ρυζότο πρώτα το κρεμύδι,ρύζι,λίγο λίγο τον ζωμό μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να παραβράσει.Στη συνέχεια το χτυπάμε με το μπαμίξ και το περνάμε απο σίτα.Σωτάρουμε τις γαρίδες καθαρισμένες και χτυπάμε στο μπλέντερ τα τρία τελευταία υλικά μαζί.
Σε ένα ποτυράκι βάζουμε απο κάτω την κρέμα ρυζιού ραντίζουμε με το αχινολαδολέμονο και προσθέτουμε τη γαριδούλα απο πάνω.
Γαρνίρουμε με μια φουντίτσα αρμπαρόριζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου