Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012
ΡΥΖΟΚΡΑΚΕΤΕΣ
1/2 ΚΙΛΟ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
250 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΓΚΟΥΝΤΑ
100 ΓΡ ΖΑΜΠΟΝ
100 ΓΡ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΙΚ ΝΙΚ
200 ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
200 ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΞΕΡΗ
4 ΑΒΓΑ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΑΣΟΥΜΕ.ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ.ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ,ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΕΝΑΛΑΞ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
250 ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΓΚΟΥΝΤΑ
100 ΓΡ ΖΑΜΠΟΝ
100 ΓΡ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΙΚ ΝΙΚ
200 ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
200 ΓΡ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΞΕΡΗ
4 ΑΒΓΑ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΛΑΣΟΥΜΕ.ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ.ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ,ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΕΝΑΛΑΞ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012
ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
2 Ντομάτες ώριμες
1 πιπερια πράσινη
1/2 πιπεριά καυτερή
ελαιόλαδο
150 γρ φέτα
50 γρ μοτσαρέλα
ρίγανη
ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τις πιπεριές .Τις βάζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο μέχρι να μαραθόυν.Βάζουμε σε ενα πυρέξ ή σε ένα πήλινο σκεύος.τρίβουμε απο πάνω τη φέτα και τη μοτσαρέλα.Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυρία.Βγάζουμε και πασπαλι΄ζουμε με ρίγανη.
1 πιπερια πράσινη
1/2 πιπεριά καυτερή
ελαιόλαδο
150 γρ φέτα
50 γρ μοτσαρέλα
ρίγανη
ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τις πιπεριές .Τις βάζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο μέχρι να μαραθόυν.Βάζουμε σε ενα πυρέξ ή σε ένα πήλινο σκεύος.τρίβουμε απο πάνω τη φέτα και τη μοτσαρέλα.Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυρία.Βγάζουμε και πασπαλι΄ζουμε με ρίγανη.
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
4 καλαμαράκια μεγάλα
120 μλ ελαιόλαδο
2 κρεμύδια μέτρια ψιλοκομμ'ενα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
1/22 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κοκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ πλιγούρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. πελτέ
1/2 ποτύρι κρασιου λευκό κρασί
πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κεφάλι,τα εντόσθια και το κόκαλο.Ξεπλένουμε πολύ καλά.κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια,τις πιπερίες και τα πλοκάμια.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο και τον μαιντανό.Ριχνουμε και το πλιγούρι.Συμπληρώνουμε με ενα ποτύρι νερό,ααλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να τραβηξει τα υγρα του.Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.Τα τοποθετούμε σε αντικολλητική κατσαρόλα ,περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και 1 ποτύρι νερό.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. πελτέ και τον τσιγαρίζω.προσθέτω λιγο νερό και τον αραιώνω.περιχύνω τα καλαμαράκια.Ρίχνω και 1/2 ποτύρι λευκό κρασί,σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και βράζω για μιση ώρα περίπου.Σερβίρω κομμένα σε χοντρές φέτες και πασπαλίζω με δυόσμο.
120 μλ ελαιόλαδο
2 κρεμύδια μέτρια ψιλοκομμ'ενα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
1/22 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κοκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ πλιγούρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. πελτέ
1/2 ποτύρι κρασιου λευκό κρασί
πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κεφάλι,τα εντόσθια και το κόκαλο.Ξεπλένουμε πολύ καλά.κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια,τις πιπερίες και τα πλοκάμια.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο και τον μαιντανό.Ριχνουμε και το πλιγούρι.Συμπληρώνουμε με ενα ποτύρι νερό,ααλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να τραβηξει τα υγρα του.Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.Τα τοποθετούμε σε αντικολλητική κατσαρόλα ,περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και 1 ποτύρι νερό.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. πελτέ και τον τσιγαρίζω.προσθέτω λιγο νερό και τον αραιώνω.περιχύνω τα καλαμαράκια.Ρίχνω και 1/2 ποτύρι λευκό κρασί,σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και βράζω για μιση ώρα περίπου.Σερβίρω κομμένα σε χοντρές φέτες και πασπαλίζω με δυόσμο.
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
5 αβγά
4 ντομάτες τριμμένες ή 200 γρ κονκανσέ
ελαιόλαδο
αλατι-πιπερι
100 γρ φέτα
τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι να πάρουν βραση και να φυγουν τα πολλα υγρά.Στη συνέχεια χτυπάμε τα αβγά και τα ριχνουμε μέσα.Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε μέσα την φέτα τριμμένη.
4 ντομάτες τριμμένες ή 200 γρ κονκανσέ
ελαιόλαδο
αλατι-πιπερι
100 γρ φέτα
τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι να πάρουν βραση και να φυγουν τα πολλα υγρά.Στη συνέχεια χτυπάμε τα αβγά και τα ριχνουμε μέσα.Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε μέσα την φέτα τριμμένη.
ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
500 γρ μέλι
300 γρ σουσάμι
200 γρ φυστίκι αιγίνης
40 γρ γλυκόζη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι μαζί με τη γλυκόζη και το αφήνουμε να καραμελώσει μέχρι τους 145 βαθμούς.Εχουμε ήδη ψήσει το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και έχουμε μισοψήσει και το φυστίκι.Τα ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Απλώνουμε και χαράσουμε στο σχήμα που θέλουμε.
300 γρ σουσάμι
200 γρ φυστίκι αιγίνης
40 γρ γλυκόζη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι μαζί με τη γλυκόζη και το αφήνουμε να καραμελώσει μέχρι τους 145 βαθμούς.Εχουμε ήδη ψήσει το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και έχουμε μισοψήσει και το φυστίκι.Τα ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Απλώνουμε και χαράσουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟ
1 Κιλό κάστανα
1 κλό ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού και την μισή λεμονόκουπα
1 ποτηρι νερό
1 βανίλια
Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν.Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός απο το χυμό λεμονιού και κάνουμε σιρόπι.Μόλις αρχίσει και βράζει ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και όταν παει ν αρχισει να δένει κανονικά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μισό λεμόνι.
1 κλό ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού και την μισή λεμονόκουπα
1 ποτηρι νερό
1 βανίλια
Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν.Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός απο το χυμό λεμονιού και κάνουμε σιρόπι.Μόλις αρχίσει και βράζει ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και όταν παει ν αρχισει να δένει κανονικά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μισό λεμόνι.