Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

CREME BRULE


2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΑΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
2 Κ.Γ. ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΧΟΝΤΡΟΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
6 ΚΡΟΚΟΙ
6 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ


ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ,ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΠΑΛΙ. .ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΣΕ 6-8 ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΑΤΟΜΙΚΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΝΕΡΟ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕ ΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΩ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΙΩ ΜΕ ΤΟ ΦΛΩΓΙΣΤΡΟ.


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

MOJITO ME BLUEBERRY

60 ΜΛ ΡΟΥΜΙ
60 ΜΛ ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ
8 ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ
8 BLUEBERRY
1 Κ.Γ ΖΑΧΑΡΗ
ΣΟΔΑ
ΠΑΓΟ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ BLUEBERRY ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ .ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ. .ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΥΡΙ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΓΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΙ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ.ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΔΑ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΝΑ ΜΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.............
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

RED VELVET

500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
500 ΜΛ ΞΙΝΟΓΑΛΑ
4 Κ.Σ. ΧΡΩΜΑ ΥΓΡΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ή 2 Κ.Γ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
225 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
400 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
5 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
2 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 Κ.Γ. ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ

ΚΡΕΜΑ

450 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
450 ΓΡ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
250 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
700 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ .ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΑΖΙ.ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 2 ΜΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ.

ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Ή 2 ΦΟΡΜΕΣ ΚΕΙΚ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Ή ΣΕ 2 ΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 45-50 ΛΕΠΤΑ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΠΑΤΑΤΕΣ BRAVAS

500 ΓΡ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ.ΜΟΛΙΣ ΤΙΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ.
ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΜΑΣ.
LIME PIE ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

300 ΓΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
2 Κ.Σ. ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΒΓΟΥ
2 Κ.Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
1 ΛΙΜΕ ΞΥΣΜΑ
1 ΛΕΜΟΝΙ ΞΥΣΜΑ
80 ΓΡ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
2 ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ
250 ΓΡ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ
2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ
ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ ,ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΣΕΡΚΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΞΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΑΠΑΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΜΟΥ.ΣΤΡΩΝΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΟΥ.ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ. ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ 2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΡΝΕ ΚΑΝΩ ΡΟΖΕΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΩ ΜΕ ΕΝΑ ΦΛΩΓΙΣΤΡΟ.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ ΛΕΥΚΟ

500 ΓΡ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
200 ΓΡ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
150 ΓΡ ΤΡΙΜΜΑ ΦΡΙΓΑΝΙΑΣ
250 ΓΡ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1/2 ΚΡΕΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
50 ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΜΑΣ.ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΗΝ ΦΡΙΓΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ.ΨΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 8 ΛΕΠΤΑ(4 ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ 4 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14