Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ



ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

 Υλικά

 800 γρ. κασέρι, τριμμένο

1 πακέτο κρέμα τυρί τύπου φιλαδέλφια

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ γάλα φρέσκο πλήρες

 4 αβγά

 ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα, λαδ.ωνοντάς το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και τη μιση φιλαδέλφια και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, ή λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη φιλαδέλφια, με ανάλογο πιπέρι. Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα. Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά. Χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αβγά με το γάλα, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα. Την αφήνουμε να σταθεί 30'-45΄και μετά την ψήνουμε για 40 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012


Βασική σάλτσα ντομάτας

 

 

Υλικά

 

500γρ. ντομάτες ώριμες

 

2 μικρά κρεμμύδια

 

2 σκελίδες σκόρδο

 

50ml. Ελαιόλαδο

 

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Ψιλοκόβετε τις  ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε ελαιόλαδο.Ρίχνετε αλάτι,πιπέρι. Βάζετε στη φωτιά να πάρει  μια βράση.Διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.

Αυγoφέτες 

 

2 μικρές φρατζόλες μαύρο ή άσπρο ψωμί κομμένο σε φέτες

4 αυγά χτυπημένα

1 κούπα γάλα
λίγο αλάτι

 

λαδι για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση : Μουσκεύετε καλά τις φέτες μέσα στο γάλα,τις αλατίζετε  και τις περνάτε στο χτυπημένο αυγό. Τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές
 

Oμελέτα χορτοφάγων  με τυρί

 

 

Συστατικά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2του φλιτζανιού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

1 κ.σ βούτυρο

1 μικρό κολοκύθι ψιλοκομμένο

½  του φλιτζανιού ντομάτα σε κυβάκια

½ κ.γ.Ρήγανη

1/2 κ.γ.Πιπέρι

4 ασπράδια αυγού

¼ του φλιτζανιού νερό

1 πρέζα αλάτι

½ φλιτζάνι τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

1 κ.σ. φιλαδέλφια τριμμένη

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

Σόταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο βούτυρο να μαλακώσουνΠρόσθεσε το κολοκύθι, την ντομάτα, τη ρίγανη και το πιπέρι. Άφησε για 5-8 λεπτά να φύγουν τα υγρά τουΣε ένα μπολ ανακάτεψε τα ασπράδια, το νερό και το αλάτι και χτύπησέ τα καλά.Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι βάλε τα ασπράδια σου να ψηθούν καλά. Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών στην μία πλευρά της ομελέτας και στο άλλο μισό το τριμμένο τσένταρ και ρίχνουμε από πάνω τη φιλαδέλφια. Διπλώνουμε στα δύο και σερβίρουμε.

 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΑΓΓΙΤΕΣ

1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΕΡΗ  ΜΑΓΙΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
2 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
2 Κ.Γ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΒΑΖΩ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.ΚΑΝΩ ΕΝΑΝ ΕΛΑΦΡΥ ΧΥΛΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΟΥ,ΑΦΗΝΩ 1-2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.ΒΓΑΖΩ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ  ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ.

 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ(ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ)


4 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ(ΜΠΟΥΚΙΕΣ)
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΧΙΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
4 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ
1 Κ.Γ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
1 Κ.Γ. ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
4 ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
200 ΓΡ ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
100 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300 ΓΡ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ




1 ΠΟΤΥΡΙ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
100 ΓΡ ΚΑΣΙΟΥΣ
100 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
100 ΓΡ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
100 ΓΡ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 Κ.Σ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ,ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.


ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.
ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

460 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
4 ΑΒΓΑ
1/2 Κ.Γ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ
1/2 Κ.Γ. ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕΡΟΣ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1/4 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΠΠΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 2/3 ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 22-25 ΛΕΠΤΑ.
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14