Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
175 ΓΡ ΤΡΙΜΕΝΝΗ ΚΑΡΥΔΑ
25 ΓΡ ΚΑΡΥΔΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΑΡΥΔΑ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ 15 ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ.

Αρακάς σουπίτσα για παιδιά

 

 

 200 γρ. αρακάς

 2 καρότα

2 πατατούλες

1 φλ. του καφέ ρύζι (για γεμιστά)

 λίγο λάδι

 λίγο αλάτι

 

 Οδηγίες

 

  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να βράσει.

 Ρίχνουμε, τον αρακά,τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες.

 Προσθέτουμε λίγο λάδι και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν καλά, για περίπου 40 λεπτά. Κατα διαστήματα να ρίχνετε νερό, γιατί σίγουρα θα εξατμίζεται.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Μόλις το ρύζι βράσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο

Pasta Primavera

 Συστατικά

4 καρότα καθαρισμένα και κομμένσε σε λεπτές λωρίδες

3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι
1 κ.γ. βασιλικο ξερο
1 κ.γ. δυοσμο ξερο

500 γρ. μακαρίνια φαρφάλε

15 ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζάνη τριμμένη παρμεζάνα

 Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και άπλωσε τα λαχανικά σου. Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε τα μπαχαρικά και ράντισε με ελαιόλαδο.Βάλε το ταψάκι στο γκριλ του φούρνου να μαλακώσουν τα καρότα και γενικά να πάρουν χρώμα τα λαχανικά για περίπου 20 λεπτά,βράσε τα μακαρόνια σου σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα βγάλεις από τη φωτιά όσο κρατάνε ακόμη και είναι αλντέντε.Στράγγιξε και κράτησε μαζί με τα μακαρόνια και 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.Ανακάτεψε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα ντοματάκια και αρκετό από το νερό των μακαρονιών .Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε με παρμεζάνα.

 

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

MUFFINS ME ΦΡΑΟΥΛΕΣ

500 ΓΡ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
300 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
200 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΒΓΟ
3 Κ.Σ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
5 Κ.Σ. ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
200 ΓΡ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΜΙΖΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.


ΚΑΛΑΜΑΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

500 ΓΡ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ
500 ΓΡ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
500 ΓΡ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΥΔΙ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
16 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΣΕΡΙ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΓΙΑ 6 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.
ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ,ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ.ΑΝΟΙΓΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΠΟΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΒΡΑΣΕΙ.ΞΑΝΑΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ

200 ΓΡ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
100 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
600 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΑΒΓΟ
30 ΓΡ ΜΑΓΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ Η 1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ(7 ΓΡ ΞΕΡΗ)
5 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ
ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ(ΠΡΟΣΟΣΧΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΑ   ΚΑΙ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΜΑΣ).ΑΦΟΥ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ.ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΩ ΟΛΟ.
ΣΚΕΠΑΖΩ ΤΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΩΡΙΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΕΛΩ ,ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΙΑΣ ΜΟΥ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΠΙΤΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 35-40 ΛΕΠΤΑ.
ΚΙΛΤΙΡΙΤΣΙΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙ
200 ΓΡ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΨΙΛΟ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ Ή 4 ΜΙΚΡΑ
50 ΓΡ ΜΑΙΝΤΑΝΟ Ή 1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΑΒΓΑ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΣΑΛΤΣΑ
250 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
 100 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΩΡΕΣ(ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ).ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΝΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ,ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΩ.ΑΝ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΑΣΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΦΡΙΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ(ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΟΥ).
ΠΛΑΘΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΩ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΣΑ
ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΤΖΑΝΑ(ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ).ΤΑ ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ , ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΟΥ.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14